diumenge, 26 de gener de 2014

Ens visita un expert!!

Hola de nou, 

Avui ha estat un dia molt interessant. Hem convidat a en Jordi Martí, cap dels GRAE d’Olot, perquè ens parli dels allaus i li puguem consultar dubtes que tenim del projecte científic. Els GRAE són bombers de la Generalitat especialitzats en rescat de muntanya. Són ells els que assisteixen al rescat de víctimes d’allaus en el Pirineu Oriental. 


Ens ha explicat molt bé les causes dels allaus, els tipus d’allaus que hi ha, quines són les conseqüències dels allaus, quin és l’esperança de vida de les víctimes d’allau en funció del temps que cal per localitza-les i treure-les, i especialment totes les tècniques i mecanismes de localització i rescat de víctimes en cas d’allau. Tot ha esta molt didàctic i al mateix temps molt detallat.
També ens ha portat dos dispositius ARVA i hem pogut practicar amb ells com es realitza la detecció de “víctimes”.
Sort que no hi havia víctimes reals perquè ens hem oblidat de com és d’important el factor temps!

Després li hem explicat les nostres propostes per ajudar a localitzar les víctimes. Ens ha donat la seva opinió i ens ha fet pensar en més idees que podríem incorporar a la nostra solució.

Volem agrair molt a en Jordi Martí la seva interessant xerrada així com el temps i paciència que ens ha dedicat tota la tarda del diumenge. Gràcies!

2 comentaris: